Search
Close this search box.

Okolju prijazna strešna okna

Na vsakem koraku ljudje sprjemamo veliko število odločitev. Zaradi podnebnih sprememb in vedno boljšega razumevanja našega vpliva na naravo, pa številni pri odločanju prednost dajemo našemu planetu. To počnemo vsakodnevno, ko se na primer odločamo o tem, kaj bomo imeli za kosilo, kako se bomo odpravili v službo, nenazadnje pa tudi katere materiale bomo vgradili v naš dom. V podjetju VELUX so zato ustvarili nova senčila VELUX Nature za strešna okna s 50-odstotno manjšim ogljičnim odtisom. Izdelani so večinoma iz recikliranih materialov, kar bistveno zmanjšuje njihov ogljični odtis v primerjavi s standardnimi senčili.

 

Kaj so prednosti senčil VELUX Nature?

Ta senčila so oblikovana za popolno prileganje strešnim oknom, vam omogočajo odličen nadzor nad svetlobo, ki vstopa v vaš dom in imajo dolgo življenjsko dobo. So nepogrešljiv del strešnih oken in omogočajo prijetno notranjo klimo. Izdelana so iz predvsem recikliranih materialov, zato se njihov ogljični odtis zmanjša za polovico. Glede na prostor in potrebe, lahko izberete  zatemnitvena ali prosojna senčila, ki so na voljo v 8 različnih barvah. Zatemnitvena senčila so odlična izbira za spalnice in otroške sobe. Prosojna senčila, ki zunanjo svetlobo zmehčajo, pa so nejbolj primerna za dnevne sobe, domače pisarne ali kuhinje.

Trajnostna izbira senčil

Ker so primarno izdelana iz reciklirane tkanine, aluminija in embalaže brez plastike ter imajo za 50 % nižji ogljični odtis kot standardna senčila, so senčila VELUX nature bolj trajnostna izbira za naš planet. Hkrati zagotavljajo enako visoko kakovost kot pri vseh ostalih izdelkih, vendar z znatno zmanjšanim ogljičnim odtisom. Senčila odlikujeta tudi certifikata OEKO-TEX® Standard 100 (2276-378) in STeP (22002567), ki zagotavljata, da so izdelki brez škodljivih kemikalij in trajnostno proizvedeni.

Za zeleno prihodnost

1. Poiščimo najboljše rešitve za prezračevanje

V skupini VELUX poleg takšnih inovacij pri zasnovi končnih produktov, sprejemajo ukrepe na vseh področjih delovanja. Zato so pospešili ukrepe za zamenjavo zemeljskega plina z obnovljivimi viri energije v proizvodnih obratih in zaključili naložbo v dva sončna parka, ki bosta pokrivala celotno potrebo po električni energiji podjetja VELUX v Evropi. Ko bosta leta 2024 začela obratovati, bosta nova obrata vsako leto prihranila približno 40.000 ton CO₂e.

 

Ne le, da odgovorne odločitve sprejemamo vsak dan, pomembno je, da jih sprejemamo vsi. Čeprav se morda ne zdi pomembno, da o okolju razmišljamo, ko izbiramo senčila, a ima prav vsak produkt, ki ga na svetu proizvedemo tudi svoj vpliv na okolje. Z izbiro, da svoj vpliv na okolje zmanjšamo, sprejmamo tudi odgovornost ter prispevamo svoj del k oblikovanju zdrave, zelene in lepe prihodnosti.

 

Bodite med prvimi, ki boste seznanjeni s trendi in novostmi s sveta mansard.

Prijavite se na VELUX e-novice.