Search
Close this search box.

Je vaša mansarda okrašena po zadnjih trendih?

Če še niste, je skrajni čas, da svoj dom vsaj malo praznično okrasite. Tukaj najdete pregled glavnih letošnjih trendov in nekaj praktičnih nasvetov. Vsi tisti, ki ste za to poskrbeli že zdavnaj, pa lahko poiščete dodatni navdih. Letos se trendi v notranji opremi obračajo k popolnemu prepletu tradicije in sodobnosti.

Eleganca, navdihnjena z naravo

Letos je božično vzdušje prežeto z naravo. Razmislite o dekorativni temi, navdihnjeni z naravo, ki vključuje zemeljske tone, naravne materiale in obilo zelenja. Dodajte elemente, kot so storži, brezova debla in veje zimzelenih rastlin, da ustvarite udobno in privlačno vzdušje. Razmislite o minimalističnem božičnem drevesu, okrašenem s ročno izdelanimi okraski za dodaten čar.

Oživitev vintage stila

Domačemu okolju dodajte pridih nostalgije z vintage božično dekorativno temo. Očistite stare družinske okraske, izberite klasične barvne sheme in se odločite za dekoracije v retro slogu. Vintage nogavice, klasične steklene kroglice in najljubši predmeti iz starinarnice bodo vaš dom popeljali nazaj v preteklost, hkrati pa mu dodali časovno brezčasno in praznično privlačnost.

Skandinavska preprostost

Skandinavski dekor ostaja priljubljen zaradi svoje preprostosti in elegance. Naj vas navdihne nordijski božič s nevtralno barvno paleto, minimalističnimi okraski in udobnimi teksturami. Pletene odeje, leseni dodatki in preprosti, a elegantni dekorativni elementi bodo ustvarili umirjeno in prijetno vzdušje.

Dodatni nasvet: Ustvarite prijeten bralni kotiček

Vemo, da seveda ne boste pozabili na okrasitev mansarde. Tja morda gostje ne pridejo prav pogosto, a umaknjenost podstrešnihh prostorov ponuja obilico priložnosti, da tam ustvarite čisto svojo praznično deželo. Ne veste kako bi se tega lotili? Velik učinek boste naredili že tako, da spremenite del podstrešja v udoben bralni kotiček z božičnim pridihom. Postavite mehko preprogo, udobne blazine in tople odeje, da bo res udobno. Dodajte majhno božično drevo okrašeno s mehko svetlobo lučk in ročno izdelanimi okraski, da ustvarite čarobno vzdušje. Okrog prostora obesite viseče luči ali vrvice luči, da dodate toplino. Zaključite videz z regalom, polnim vaših najljubših božičnih knjig in tako ustvarite prijeten kotiček, kamor lahko pobegnete pred prazničnim direndajem.

Ne glede na to, ali sprejemate naravno eleganco, vintage, kovisnki sijaj ali skandinavsko preprostost, odenite svoj dom v praznično toplino in uživajte v prijetnem vzdušju svojega doma. Želimo vam lepe praznike!

 

 

Bodite med prvimi, ki boste seznanjeni s trendi in novostmi s sveta mansard.

Prijavite se na VELUX e-novice.