Search
Close this search box.

»Hej Siri, prosim prezrači mansardo!«

Zdrava notranja klima skrbi za naše dobro počutje, saj smo v prostorih s svežim zrakom, dnevno svetlobo in primerno temperaturo bolje razpoloženi, imamo več energije in lažje ohranjamo zdrav način življenja. A tako kot dobra notranja klima skrbi za nas, moramo tudi mi poskrbeti zanjo. Redno in načrtovano prezračevanje vašega doma je ključ do zdrave notranje klime. Ker imamo vsak dan tisoč in en opravek, nam lahko pri tem pomagajo strešna okna, senčila in rolete VELUX, ki jih upravljajo sistemi za pametni dom. Kako? Preberite več v tem članku.

Kakšne so prednosti elektrificiranih strešnih oken, senčil in rolet?

Elektrificirana strešna okna, senčila in rolete lahko upravljate povsem enostavno z uporabo brezžičnega stikala, ki vam omogoča popoln nadzor nad količino svežega zraka in dnevne svetlobe, ki jo potrebujete v vaši mansardi. Daljinsko upravljanje izdelkov predstavlja tudi odlično rešitev, kadar so vaša strešna okna pozicionirana tako visoko, da so izven dosega rok. Če imate ročno upravljana strešna okna, pa jih lahko elektrificirate tudi naknadno, in sicer z vgradnjo motorja na električni/solarni pogon. Ta motor je opremljen s senzorjem za dež, kar vam omogoča dodatno udobje in varnost pri zapiranju strešnih oken v primeru dežja.

d5e1e-63367-bf44c_OfficeVersion

Tako zlahka do pametnega doma?

Uporaba aplikacije VELUX App Control na vašem pametnem telefonu vam omogoča popoln nadzor nad vsemi vašimi elektrificiranimi izdelki VELUX in predstavlja prvi korak, da vaš dom postane pametni dom. V aplikaciji lahko povežete vse elektrificirane izdelke in jih daljinsko odpirate/zapirate iz različnih prostorov vašega doma, izdelke pa lahko združite tudi v kombinirano upravljanje. Aplikacijo VELUX App Control lahko upravlja več oseb, kar pomeni, da lahko vaše elektrificirane izdelke VELUX upravljajo vsi člani vašega gospodinjstva.

Lahko pa naredite še korak naprej in vaš dom nadgradite tudi s sistemom VELUX ACTIVE with NETATMO, ki samodejno uravnava kakovost zraka. Prav tako omogoča enostaven nadzor nad vsemi elektrificirani izdelki VELUX, skrbi za njihovo optimalno in usklajeno delovanje ter na tak način ohranja idealno, zdravo notranjo klimo v vaši mansardi. Tako na primer ob zaznavanju slabega zraka samodejno odpre strešna okna in prezrači prostor, ob zaznavanju močnih sončnih žarkov samodejno odpre senčila/rolete in prepreči pregrevanje prostora ipd. Delovanje sistema lahko torej popolnoma prilagodite vašim željam in potrebam ter poskrbite, da bo ustrezal vašemu dnevnemu ritmu.

135526-06-XXL-1

Kaj pa, če začne deževati?

Brez skrbi, vsa elektrificirana strešna okna VELUX so opremljena s senzorjem za dež, ki bo strešna okna samodejno zaprl v primeru dežja. Še več! Ko je vreme muhasto (preveč vetrovno, prehladno, prevroče), bo sistem VELUX ACTIVE with NETATMO samodejno zaprl/odprl strešna okna, senčila ali rolete in vam tako pomagal ohraniti idealno temperaturo in svežino vašega doma.

e0dee-b979d-7c4f9_OfficeVersion

Vaše želje so na prvem mestu!

Sistemi VELUX za pametni dom bodo delovali na podlagi vaših želja in potreb. Omogočali vam bodo samodejno prezračevanje doma in uravnavanje senčenja tudi ko ne boste doma oz. na to sami ne boste pomislili. Aplikacija VELUX App Control in VELUX ACTIVE with NETATMO pa omogočata tudi glasovno upravljanje elektrificiranih izdelkov VELUX, torej jih lahko upravljate tudi z glasovnim ukazom iz različnih prostorov vaše mansarde.

Rešitev za zdravo notranjo klimo v vaši mansardi torej že imate v dlani. Odkrijte in izkoristite potencial vaših elektrificiranih strešnih oken, senčil in rolet VELUX s pomočjo sistemov VELUX za pametni dom. Zagotovite si popoln nadzor kakovosti zraka, upravljanje izdelkov na daljavo in uživajte v udobju vašega zdravega doma.

135344-01-XXL

Bodite med prvimi, ki boste seznanjeni s trendi in novostmi s sveta mansard.

Prijavite se na VELUX e-novice.