Je že čas za zamenjavo strešnih oken?

Ko zunaj pritisne mraz se lahko ob starejših oknih počutimo, kot da mrzel zrak kar vdira v stanovanje. Sčasoma okna ne zagotavljajo več tako dobre zaščite, kot prvi dan. Zamenjava strešnih oken, pa ni le strošek, ampak tudi investicija v bolj udobno bivanje. Z menjavo lahko pridobimo več dnevne svetlobe in prihranimo na stroških ogrevanja.

Preberite te ključne nasvete, če razmišljate o menjavi starih strešnih oken in prihranite.

Kako vemo, da je čas za menjavo?

Ko se odločate za menjavo, najprej poglejte kakšno je stanje s tesnili. Tesnila s časoma izgubijo svoje prožnostne lastnosti in skozi čas postanejo trda in ne zatesnijo popolnoma. Pride lahko do neželenega zamakanja in prepiha. Če opazite kondenz med stekli pomeni, da okno izgublja svoje izolacijske sposobnosti in tako prepušča skozi precej več energije kot bi si želeli. Lahko se zgodi tudi da je okno motno. Okna lahko postanejo motna če plin, ki je med stekli, začne uhajati. Tako izgubimo prepustnost, manj svetlobe pride v stanovanje in izolacijske sposobnosti se drastično zmanjšajo. Zadnja stvar je propadanje in pokanje okvirja. Še posebej bodite pozorni pri lesenih oknih, saj se ob nepravilnem vzdrževanju skozi leta izsušijo in lahko začnejo celo razpadati.

Tukaj se lahko prijavite na brezplačno svetovanje ali prenesete brezplačen priročnik za zamenjavo oken, ki vas bo vodil vse od prave izbire oken do kakovostne vgradnje.

Menjava starih oken ni noben bavbav

Presenečeni boste kako lahko samo preprosta in hitra menjava oken spremeni vzdušje v prostoru. Ko se odločimo za menjavo dotrajanega, starega in majhnega okna, se takoj pozna razlika o prepustnosti svetlobe in boljše klime v prostoru. Nova okna so tehnološko dovršena in vam poleg dobre izolativnosti omogočajo tudi preprost pretok zraka. Menjava je danes zelo hitra in usposobljeni delavci vam lahko to naredijo v nekaj urah. Zamenjava je lahko tudi ugodna in ima skozi leta vpliv na vaše prihranke, predvsem zaradi boljše energijske učinkovitosti.

Kako izbrati najboljša strešna okna, ko pa je toliko izbire?

Poleg drugih so nova VELUX strešna okna najbolj dovršena strešna okna na trgu. Opremljena so z najsodobnejšimi tehnologijami, dimenzije okvirja pa ostajajo enake kot doslej.  To pomeni, da lahko svoja stara strešna okna nadomestite z novimi hitro in brez težav. Dodaten plus je, da je menjava cenejša, kot si mislite. Poleg tega dobite vse nasvete in dodatno pomoč za nakup in vzdrževanje. Posvetujte se z našimi eksperti na MojaMansarda.si in se prijavite na brezplačno svetovanje.