Navdih za praznično okrasitev mansarde

Za pravo praznično vzušje je potrebno svoj dom vsaj malo okrasiti. Poznamo veliko različnih okraskov vseh barv in oblik, velikokrat nam po okrašeni smrekici zmanjka idej in energije. Veliko lepih in preprostih prazničnih okrakov lahko izdelate tudi sami in vaša mansarda bo hitro dobila svojo bolj veselo, praznično podobo. Tukaj najdete nekaj predlogov.

  1. Obrnite se k drugim kulturam in novim idejam

Na svetu imamo polno različnih praznovanj, okraskov in kultur. Inspiracijo lahko tako iščemo iz drugih krajev sveta. Na primer: Skandinavci upoštevajo modern način manj je več, z uporabo naravnih in trajnostnih materialov, kar so tudi trenutne moderne smernice pri okrastitvi in opremljanju doma. Prav tako vam ni treba pretiravati z živimi barvami, saj danes moderni in mehkejši toni lahko pričarajo prav posebno vzdušje v vaši mansardi.

  1. Čarobne božične lučke v mansardi

Vse se začne pri božičnem drevescu, ampak kako lahko uporabimo lučke, da nam pričarajo praznično vzdušje drugod v mansardi? Uporabimo jih lahko na sto in en način. Lučke lahko uporabite za okrasitev spalnice, sobe za goste, otroške sobe in tudi domače pisarne. Lučke lahko namestite na posteljno vzglavje, okoli ogledala, pod strop ali okrog okna. Z lučkami lahko lepo poudarite odprto konstrukcijo ostrešja na višjih delih ali pa prostoru primerno okraske postavite pod nizke poševnivne.

  1. Okraski narejeni doma, ki vam ne bodo vzeli veliko časa

Dolgi večeri so super za izdelavo unikatnih božičnih okraskov za vaš dom. Zraven lahko povabite svoje otroke in imate skupaj zabaven, kreativen in ustvarjalni večer. Pri tem lahko uporabite materiale, ki jih najdete doma, ali okoli hiše. Tako lahko zbudite svoj ustvarjalni duh in uživate v lepem okrašenem stanovanju po vašem okusu.

  1. Okrasite svoj dom z glasbo

Kdo pravi, da se sobe ne da okrasiti z zvokom? Kaj mislimo s tem? Zvok in glasba pričarata in vzbudita pozitivne emocije. Klasične božične pesmi so ravno prave za počasne zimske dni preživete doma. Ko pridete domov po dolgem dnevu nas božična glasba kar poživi, zraven lahko še malce zapojemo in zaplešemo in čar praznikov se bo takoj razširil po vaši mansardi!

  1. Praznična okrasitev oken

Strešna okna lahko okrasimo z doma narejeni okraski, prav tako lahko v mansardi strešna okna poživimo z barvnimi senčili. V otroški sobi lahko izbiramo med 9 čarobnimi motivi, drugje pa so na voljo barvni motivi senčil Siesta!

Lepo vzdušje pričarajo tudi poslikana okna na katere lahko z belimi voščenkami narišemo snežinke in zimske motive.

Ekipa iz MojeMansarde vam želi vesele in lepe praznike!

Za pomoč in vprašanja smo vam vedno na voljo tukaj.