5 razlogov, zakaj preurediti podstrešje v mansardno stanovanje

Pri starejših hišah smo navajeni zaprašenih in neurejenih podstrešnih prostorov. Podstrešje, ki se uporablja kot “skladišče”, lahko veliko bolje izkoristimo. Funkcionalnost podstrehe se je v zadnjih letih precej spremenila, saj to omogočajo novi načini gradnje in rešitve. Enostavno se vaše podstrešje spremeni v dobro izoliran, svetel in zračen prostor. Namesto prahu na podstrešju lahko pridobimo dodaten prostor, morda celo novo stanovanje. Berite dlje in se prepričajte.

 

1. Percepcija življenja na podstrešju se je spremenila

Včasih življenje v mansardah sploh ni bilo predstavljivo. Gospodinje so tam obešale in sušile perilo, podstrešje je bilo temačno in neprostorno. Do danes se je pogled na mansarde močno spremenil. Razumljivo je, da si ljudje zaradi take podobe podstrešnih prostorov tedaj niso želeli ustvariti stanovanja na podstrešju. Danes je situacija povsem drugačna. Življenje v mansardi je že “trendovsko” in v njej si lahko uredimo katerikoli prostor si želimo.

 

2. Pridobite več prostora z manj stroškov

Najrazličnejše oblike in velikosti podstrešij lahko ustvarijo dinamične in zanimive prostore, težava se lahko pojavi le pri višini prostorov. To lahko uredimo z novejšimi metodami, kjer lahko dvignemo streho, ne da bi morali streho zamenjati ali reševati problem višine s frčadami. Odlična rešitev so tudi Velux frčade, za katere gradbeno dovoljenje in ni potrebno. Tako si lahko uredimo povsem novo stanovanje, brez da bi stroške prenove pognali v nebo. Tako imamo lahko več prostora za družino, zase ali pa se stanovanje za mlade pare, ki si želijo več svobode.

 

3. Bližina soncu in več svetlobe!

Kdo bi si mislil, da lahko iz temnega podstrešja naredimo najbolj osvetljen del stanovanja. Vse je mogoče! Strešna okna VELUX so najbolj enostaven in ekonomičen način, da pridobimo obilico svetlobe tekom celega dneva. Svetloba je izredno pomembna za človeka, saj skrbi za naš bioritem, za dobro počutje in opolnomočen imunski sistem. Poglejte si ponudbo strešnih oken na https://www.velux.si/.

 

4. Novi izolacijski materiali, katerim vročina in mraz nista kos

Mogoče mislite, da je mansarda prostor, v katerem je poleti vedno vroče, pozimi pa mraz? Zaradi inovacij na področju izolacije stanovanj se je razvila tudi veliko boljša strešna izolacija, ki pripomore k prijetnim temperaturam skozi celotno leto. Dobra izolacija pomeni manj izgub energije in tako manj stroškov za ogrevanje ali hlajenje. Sistemske rešitve za izolacijo poševnih streh Knauf Insulation so poleg svoje izjemne učinkovitosti tudi preproste in hitre za vgradnjo. Odlično izolativnost pa ustvarjajo tudi strešna okna Velux. Strešna okna tako že dolgo niso več šibki člen v izolativnosti, prej nasprotno, saj z najkakovostnejšimi materiali in tehnološko dovršeno izvedbo ponujajo odlično toplotno izolativnost.

 

5. Dolgoročni donos

Velko lažje je, da učinkovito uporabimo prostor, ki ga že imamo. Tako se ni potrebno ukvarjati s dolgotrajno novogradnjo ali iskanjem novega, večjega stanovanja. Z mansardo zlahka pridobimo več prostora, več svetlobe in več užitka za manj denarja. Pravilno izdelana mansarda pripomore k večjemu prostoru, udobju, zdravju in poskrbi za manj toplotnih izgub. Tako je nepremičnina vredna več in hkrati porabi veliko manj energije za ogrevanje.

 

Za več idej in inspiracijo obiščite https://www.mojamansarda.si/inspiracija/

Če razmišljate o prenovi vašega podstrešja, se lahko povsem brezplačno posvetujete z našimi svetovalci na https://www.mojamansarda.si/kontakt/