Kaj lahko naredite že danes za več prostora v vašem domu?

Doma prostora ni nikoli preveč, ker se s časom spreminjajo naše potrebe in naš način življenja lahko tega hitro primanjkuje. Recimo, ko otroci zrastejo, se njihove želje in potrebe močno spremenijo. Zaradi pandemije smo vedno več časa doma, kar vpliva na našo kakovost bivanja. Naši domovi so se spremenili v pisarne, telovadnice, učilnice in še kaj. Če ste kot večina ljudi, razmišljate o tem kako doma ustvariti več prostora. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov in upamo, da vam pridejo prav.

Veliko družin in mladih parov se danes sooča s prostorsko stisko, saj so že stanovanja pregrešno draga, kaj šele novogradnja, ki je marsikomu finančno praktično nedostopna. Ostane nam nehvaležna izbira med finančnim bremenom in prostorsko stisko.

Prostorska stiska se pojavi vsaj enkrat v življenju. Razlogi so lahko različni. Od kopičenja stvari, do novega družinskega člana ali mladega para, ki se želi osamosvojiti. V najboljšem primeru se lahko prostor optimizira in najbolje izkoristi tako, da nas ne udari preveč po žepu, včasih pa so posegi v dom nujni.

Pri mojamansarda.si smo vam pripravili 3 koristne nasvete, da si boste lahko na najbolj učinkovit priskrbeli več prostora.

3 Hitre rešitve za vsakogar

Najbolj hiter in enostaven način je, da se znebite nepotrebnih stvari in hranite le stvari, ki jih uporabljate. Manj oblačil, ki jih ne nosimo, manj krožnikov, ki jih ne uporabljamo, manj dekorativnih elementov, ki jih nujno ne potrebujemo in tako naprej. Na tak način se lahko znebimo kakšne omare, ali shranimo več v omare, ki jih imamo trenutno. Prostor bo hitro postal bolj funkcionalen in deloval večji.

Drug način je, da pomislimo, kako lahko najbolj funkcionalno uporabimo prostore, pohištvo in predale. Sem spada razporeditev in nabava bolj funkcionalnega pohištva, v katerega lahko pospravimo več ali zasede manj prostora, do dodajanja svetlih barv in svetlobe. Dodamo lahko kakšno ogledalo ali okno več, saj nam te spremembe takoj dajo občutek večjega prostora.

Tukaj je pomembno, da se zavedate, da naknadna vgradnja strešnega okna VELUX v vašo mansardo ni tako velik projekt, kot bi si lahko mislili. S strokovno montažo je delo opravljeno hitro in kakovostno, razlika v prostoru pa bo neverjetna.

Ko ste že izkoristili vse male trike, ki povečajo prostore in je prostora še vedno premalo, je rešitev lahko renovacija podstrešja. Z dobro načrtovano renovacijo podstrešja lahko pridobimo veliko dragocenega prostora, v nekaterih primerih za celotno stanovanje. Vsekakor pa z dobrim načrtovanjem lahko specifike poševnin v mansardi uporabimo sebi v prid in dobro izkoristimo nižje dele prostorov za nizko pohištvo. Lahko jih tudi pregradimo in ustvarimo garderobno sobo ali manjši kabinet.

Vedite, da je prenova podstrešja s pravimi nasveti hitra in preprosta. Da bo vse gladko steklo, se lahko brezplačno posvetujete z našimi eksperti na mojamansarda.si