3 nasveti za pravilno senčenje in hladno mansardo poleti

Poletje je odlično za preživljanje časa zunaj, na morju in s prijatelji, a včasih nam jo vreme malce »zakuha«. Ko se temperature dvignejo do 35 stopinj, lahko postanejo poletni užitki prav naporni. Takrat je najbolje poiskati kakšno bližnjo senco in se malce ohladiti. Ampak kako do sence, ki bi nas učinkovito hladila doma?

 

1. Senčite, ko je sonce najvišje na nebu

Poletje je in temperature so na višku. Vaše stanovanje pa se ne more ohladiti do znosnih temperatur. Pravilno senčenje lahko prepreči pregrevanje vašega doma. Temperature se lahko poleti na strešnih površinah dvignejo tudi preko 50°C; ne bi si želeli, da bi se nam to zgodilo v podstrešni mansardi. Čas senčenja se lahko nekoliko razlikuje glede na pozicije vaših oken. Za najbolj ugodne temperature poleti svetujemo senčenje sredi dneva od 11h – 16h, saj je takrat sonce najvišje. Ko nam postane vroče, je včasih že prepozno, saj se dobro izolirano stanovanje segreje in ohranja toploto. Če še nimate senčil, obiščite našo spletno stran in preverite ponudbo.

 

2. Zasenčite okna, ko odidete od doma

Ko se odpravljamo na morje, je dobro, da ničesar ne pozabimo. Ampak lahko se nam zgodi, da naše stanovanje ostane neprodušno zaprto in nezasenčeno. To je lahko velik problem, saj se lahko notranji prostori zelo segrejejo. Tovrstno segrevanje ni optimalno za notranje materiale in na splošno za vaše stanovanje. Za ohranjanje normalne temperature, ko nas ni doma, je pomembno, da stanovanje ne ostane neprodušno zaprto in da ga pravilno zasenčimo. Da bi zrak lahko še vedno krožil po stanovanju, uporabimo prezračevalno loputo, ki naj ostane odprta. Pri tem poskrbimo, da so senčila spuščena. VELUX poskrbi za vas tudi takrat, ko ste zdoma. Mirno lahko pozabite na senčenje ali zračenje z inovativnimi rešitvami VELUX MHL in INTEGRA ® za enostavno kontrolo svetlobe in toplote. Če želimo samo omiliti pregrevanje oken in vstop vročine v prostor, so mrežasta senčila VELUX MHL zadostna, saj ohranijo svetlost v stanovanju in še vedno omogočajo pogled na okolico.

 

3. Izberite prava senčila

Vsako stanovanje je drugačno, zato je zelo pomembno, kaj je naš problem, ki ga želimo s senčili rešiti. Senčila ne rešujejo samo problema s toploto, ampak nam lahko pomagajo tudi s stopnjo zatemnitve, hrupom, boljšo izolacijo, več zasebnosti ali zaščito pred vremenskimi pojavi. VELUX ponuja enostavne rešitve za vsak problem.

Si želite zasenčiti okna, a ohranjati svetlobo prostora? Poglejte si Plise senčila. Mogoče imate radi zasebnost ali potrebujete 100% zatemnitev ponoči? Preverite Siesta senčila v kolekciji »Color By You« poiščite barvo ki vam najbolj ustreza. Za tiste, ki potrebujete zaščito pred hrupom, svetlobo in zunanjimi pojavi, si lahko ogledate zunanjo roleto ALU.

 

4. Dodaten nasvet: Znebite se mrčesa pri odprtih oknih

Se vem je že kdaj zgodilo, da ste uživali poletno popoldne, nakar je skozi okno priletela velika žuželka, ki je zmotila vaš mir? Tudi nam se je že. Verjetno se je to zgodilo že vsakemu. Če želimo svež zrak in odprto okno, je veliko možnosti, da v stanovanje zaide kakšen nepovabljen gost. Situacijo zlahka rešimo s pomočjo komarnikov. Komarniki se enostavno namestijo na obstoječa strešna okna VELUX in vas zaščitijo pred zunanjimi nepridipravi. Poglejte si izbiro za vaša okna na naši spletni strani.

Poleti imamo na voljo veliko možnosti, da se ohladimo. Na koncu je najbolj pomembno, da pridemo v svež in hladen dom. V veliki meri lahko za to poskrbimo z zadostno izolacijo in pravilnim senčenjem. Pri izbiri pravega senčila je potrebno upoštevati veliko faktorjev. V poletni vročini je lahko iskanje informacij in prebiranje katalogov neznosno delo. Za enostavnejšo izbiro brezplačno kontaktirajte enega od naših VELUX svetovalcev.

Želimo vam brezskrbno poletje,

Ekipa Moja Mansarda