Obnova mansarde je mogoča tudi brez posegov v bivalne prostore

Pogosto je mansarda že izdelana in v uporabi, a je slabo in nezadostno izolirana. Bivanje v njej je zato neprijetno, saj je poleti v njej vroče, pozimi mraz, za hlajenje in gretje pa po nepotrebnem porabimo veliko denarja. V tem primeru se lahko lotimo izolacije ostrešja tudi z zunanje strani. Prednost sanacije z zunanje strani je, da ni potrebno rušiti obstoječih notranjih opažev. Z uporabo ustreznih materialov lahko vse potrebne sloje vgradimo iz zunanje strani, torej v okviru sanacije kritine, to pa je precej bolj prijazno, če v objektu tudi živimo.

 

Predstavljamo vam Knauf Insulation Sistem TERMOTOP® Plus – izolacijo mansarde z zunanje strani strehe:

 

Pri sistemu TERMOTOP® Plus z zunanje strani, med špirovce, vstavimo stekleno volno Knauf Insulation ECOSE®, preko špirovcev pa položimo še izolacijske plošče TERMOTOP®. Hkrati s tem ukrepom lahko izvedemo tudi nameščanje sekundarne kritine in menjavo strešne kritine.

TERMOTOP® plošče iz kamene volne so:

Plošče namestimo neposredno preko špirovcev in se s tem izognemo toplotnim mostovom in strehi zagotovimo visoko toplotno in požarno izolativno funkcijo. Paropropustne izolacijske plošče TERMOTOP® v sestavi strešne konstrukcije zagotavljajo optimalno gradbeno fizikalno sestavo. V tem primeru praktično ni mogoče, da bi v konstrukciji prihajalo do problema navlaževanja. Istočasno pa v primeru večje poškodbe ali izrednega dogodka zagotovimo maksimalno hitrost sušenja možne vlage.

Prednost takega pristopa k izolaciji je tudi, da z debelino izolacije ne obremenjujemo notranjih prostorov, ampak je ta nameščena na zunanji strani. V primeru, da v mansardi že bivamo, pa je to sploh odlična rešitev, saj izvedemo izolacijo brez posegov v notranjost objekta.

 

Še več in formacij o rešitvah za izolacijo vaše mansarde najdete tukaj.