5 razlogov zakaj izbrati zunanje rolete

Kako si predstavljate pravo udobje v vaši mansardi? Tudi najbolj udobni naslanjači niso nič kaj udobni, če vam je neznosno vroče ali če vas med uživanjem v njem moti glasen hrup. Pravo udobje v dom prinaša idealna klima in pa seveda tišina, ki vaš dom naredi prijeten za sproščanje in počitek, pa tudi vse dnevne aktivnosti. Najbolj naraven in tudi najlažji način za upravljanje klime v mansardi je namestitev senčil VELUX, ki pa imajo različne lastnosti. Najbolj učinkovita so zunanja senčila in tukaj najdete 5 razlogov zakaj so zunanja senčila idealna izbira za vašo mansardo.

Zunanje rolete Velux so izdelane iz aluminija ali zelo trpežne tkanine, ki je odporna na zunanje vplive (Rolete SOFT). Obe izvedbi nudita odlično zaščito vašega doma. Ne spreglejte tudi super ponudbe z brezplačno montažo.

  1. Poleti zadržujejo vročino

Takoj ko se temperature zunaj poleti dvignejo, postanejo zunanje rolete so nepogrešljive, saj bodo vaš dom varovale pred pregrevanje. Zunanje rolete absorbirajo vročino še preden sončni žarki dosežejo okensko steklo, da se to ne segreje. Največje udobje boste dosegli s kombiniranjem zunanjih in notranjih senčil.

  1. Varujejo vas pred hrupom

Dež, toča in hrup iz okolice so lahko v mansardi zelo moteči. Z namestitvijo zunanje rolete lahko učinkovito preprečimo zvoke, ki v mansardi nastanejo na primer zaradi dežja ali močnega vetra. Razlika v slišnosti zvokov skozi okno z zunanjo roleto ali brez nje je kar 10 dB.

  1. Pozimi varujejo pred mrazom

Zaprte zunanje rolete bodo pozimi vašo mansardo ščitile prostor pred prekomernim ohlajanjem. Za kar 17 %  namreč povečajo izolativnost (v primerjavi z okni brez rolet), kar poveča toplotno udobje in prihranke zaradi manjših toplotnih izgub in nižjih stroških za ogrevanje.

  1. Odlično zatemnijo prostor

V primeru, da želite podnevi popolnoma zatemniti prostor, so zunanje rolete praktično edina učinkovita rešitev. To je še posebej koristno predvsem v spalnici in otroški sobi, kjer močno jutranje sonce moti naš spanec. Za popolno zatemnitev sicer lahko uporabite tudi notranja senčila Siesta, a ta ne ščitijo pred hrupom in pregrevanjem.

  1. Zaščitijo vaša okna

Robustna struktura pomaga zaščititi okno pred poškodbami, saj se dobro obnese v vseh vremenskih razmerah. V vaši mansardi se boste tako počutili bolj varno, saj vas ne bo skrbelo, da bi okno poškodovali vremenski vplivi ali se ga lotili vlomilci.

Katera zunanja senčila so najboljša izbira za vaš dom? Spoznajte njihove prednosti in izbira bo lahka. Več informacij o zunanjih roletah in zunanjih mrežastih senčilih VELUX najdete tukaj.

Velux ACTIVE

Spoznajte inovativno rešitev za vaša strešna okna, ki poleg upravljanja klime v mansardi, ponuja tudi možnost upravljanja zunanjih rolet z električnim pogonom. VELUX ACTIVE® uporablja aktualne podatke o vremenu ter podatke iz senzorjev zraka in temperature ter avtomatsko upravlja vaše rolete in okna. V primeru dežja, bo okna samodejno zaprl, če pa se bliža vročinski val, bo sistem samodejno spustil zunanjo roleto. Vse izdelke lahko upravljate s stenskim stikalom, lahko pa okna zapirate in odpirate ter spuščate in dvigate rolete tudi na daljavo z mobilno aplikacijo na svojem telefonu.

Naročite senčila Velux in pripravite svoj dom na poletje še predno pridejo najvišje poletne temperature in si zagotovite hitro montažo pri izvajalcih.

Akcija z brezplačno montažo velja do 16. junija 2021.