Pametna strešna okna – prihodnost vsake mansarde

V notranjih prostorih preživimo 90% svojega časa, zato je še toliko bolj pomembno, da se v njih dobro počutimo. To lahko preprosto dosežemo tudi tako, da v prostore spustimo dovolj dnevne svetlobe in svežega zraka in z izbiro pravih strešnih oken lahko pri ohranjanju idealne notranje klime in svežine prostorov računamo tudi na veliko pomoči.

3 KLJUČNE PREDNOSTI PAMETNIH OKEN

  1. Boljši zrak = boljše počutje. Predstavljajte si, da ste z doma in si želite priti v prezračeno in sveže stanovanje. VELUX INTEGRA strešna okna, s sistemom VELUX ACTIVE omogočajo ravno to. Z uporabo pametnih senzorjev nadzirajo temperaturo, vlago in količino CO2 ter ustrezno odpirajo in zapirajo strešna okna in senčila. S tem vam samodejno zagotavlja bolj kakovosten zrak, posledično pa izboljša tudi vaše počutje.
  2. Preprosta uporaba. Aplikacijo VELUX ACTIVE, ki je prevedena tudi v slovenski jezik, si lahko naložite na svoj pametni telefon in takoj začnete z upravljanjem vaših strešnih oken in senčil. Vse to lahko počnete ne glede na to kje ste, v službi ali na dopustu.
  3. Električna napeljava ni potrebna. Strešna okna VELUX INTEGRA upravlja motor na električen ali solarni pogon. Električno napeljavo je sicer potrebno speljati do zgornjega dela okna, a kjer to ni mogoče lahko enostavno namestimo okna s solarnim pogonom, za katera ni potrebna dodatna napeljava, saj je solarna celica nameščena na zunanji strani zgornje kape strešnega okna.

Zrak, ki ga dihamo, je poln prašnih delcev, ki jih ne vidimo, zato je zelo pomembno, da se prostori redno zračijo. Priporočeno je zračenje vsaj trikrat na dan, od pet do deset minut. Žal pa se velikokrat zgodi, da nam ob vseh dnevnih opravkih pozabimo na zračenje. Na srečo lahko okna sama mislijo na to in prezračijo prostore ne glede na to ali smo doma, zunaj ali pa smo preprosto pozabili na zračenje.

Strešna okna INTEGRA s sistemom VELUX ACTIVE so odlična izbira tam, kjer jih zaradi njihove višine ne morete doseči, saj jih z Active sistemom lahko odpirate in zapirate s pomočjo pametnega telefona. Prav tako vam ob odsotnosti od doma ne bo več potrebno skrbeti ali ste okno zaprli ali ne, saj se v primeru dežja s pomočjo dežnega senzorja zaprejo sama. VELUX ACTIVE omogoča tudi, da prilagodite nastavitve glede na vremenske razmere, po svojih željah. Tako bodo okna v vašem stanovanju sama uravnavala klimo, ki je po vašem okusu.

Investicija v VELUX INTEGRA pametna strešna okna je naložba na dolgi rok. Presenečeni boste kako vam lahko olajšajo vsakodnevno upravljanje prijetne klime v vašem domu.