Prezračevanje za prijetnejši dom

Stremenje k čimboljši energijski učinkovitosti stavb, nas je pripeljalo do tesno zaprtih prostorov, kar pa močno vpliva na slabšo kakovost zraka. V preteklosti so naravni materiali in enostavnejši načini gradnje zagotavljali boljše naravno prezračevanje, sedaj pa je zaradi visoko izolativnih materialov, večslojnih zasteklitev in boljšega kombiniranja izdelkov, naravnega prezračevanja manj.

Raziskave so pokazale, da se ne zavedamo kako slaba je v resnici kvakovost zraka v naših bivalnih prostorih in kako počasi spreminjamo navade nezadostnega zračenja našega doma.

Zakaj je svež zrak tako pomemben?

Svež zrak omogoča boljše počutje in jasne misli

Ste vedeli, da je zrak v notranjosti tudi do petkrat bolj onesnažen kot zunaj? Ali pa, da zrak onesnažujejo tudi vse elektronske naprave, ki jih imamo doma vedno več? Zrak, ki ga dihamo v prostoru je poln onesnaženih delcev, ki jih ne vidimo, niti ne vonjamo. Vse to so razlogi, da je prezračevanje v današnjem času postalo še bolj pomembno, saj le tako lahko dosežemo ustrezno kakovost zraka.

 

Za doseganje ustrezne kakovosti zraka in ustrezne relativne vlage, morajo biti vrednosti nekaterih pomembnejših parametrov sledeče:

VELUX ACTIVE je sistem za uravnavanje kakovosti notranjega zraka, ki omogoča povezavo med strešnimi okni, senčili in roletami s senzorji za prijetno in zdravo bivalno klimo. Preprosto ga lahko upravljate z brezplačno aplikacijo na pametnem telefonu.

Senzorji merijo temperaturo, vlažnost, vsebnost CO2, ter na podlagi podatkov upravljajo z vašimi VELUX INTEGRA strešnimi okni, senčili in roletami. Sistem bo vaš dom zagotovo prezračil 2-3 krat in tako zagotovil boljšo kakovost zraka, hkrati pa bo ohranjal nadzor nad temperaturo. Za nadzor nad temperaturo v vašem domu sistem VELUX INTEGRA upravlja s senčili in roletami ter preprečuje pregrevanje tako, da pravočasno spusti senčila, saj je povezan z vremensko napovedjo.

Sistem VELUX ACTIVE je združljiv z VELUX elektrificiranimi okni, zunanjimi roletami, zunanjimi mrežastimi senčili in notranjimi senčili, ki se upravljajo prek daljinskega upravljalnika z logotipom io-homecontrol.