Zakaj je dobra izolacija mansarde tako zelo pomembna?

Mansarda se je, zaradi svoje razgibanosti, uveljavila kot zelo prijeten in zaželen bivalni prostor. A prijeten je v resnici samo, če streho, oziroma strešno konstrukcijo pravilno, zadostno in kakovostno izolirate. Zaradi slabe izolacije mansarde lahko hitro postanete »žrtev« nevšečnosti, kot so temperaturna nihanja, mraz, vročina, zamakanje, nastajanje kondenza, in hrup okolice. Na drugi strani, pa s pravilno in kakovostno izolacijo lahko neizmerno uživate v čudovitem bivalnem okolju.

Kaj pa pravzaprav pomeni izraz mansarda?

V 17. stoletju je francoski arhitekt François Mansart (1598–1666) uveljavil nov način gradnje in prepoznal potencial neizkoriščenega prostora na podstrešju, ki, če ni vzdrževan, pravzaprav škodi celotni hiši. Nov način gradnje funkcionalnih prostorov na podstrešju je kmalu začel nositi ime svojega idejnega vodje, in tako se je rodila mansarda.

Želim, da bo moja mansarda prijetna za bivanje tako poleti kot pozimi, obenem pa želim tudi mir pred hrupom iz okolice.

To je želja vsakega graditelja novega objekta v katerem bo mansarda predstavljala pomemben življenjski prostor. Kako smo se te zahteve oz. želje uporabnikov lotili v podjetju Knauf Insulation?

Predstavljamo vam Knauf Insulation sistemsko rešitev ECOSE® Plus – izolacija mansarde z notranje strani: