Kako izkoristiti neizkoriščeno: Mansarda kot otroška soba

Že dolgo časa razmišljate kako bi uredili prostor na praznem podstrešju in ga maksimalno izkoristili? Si vaš otrok želi novo sobo, vi pa nimate ideje kako bi se lotili dela? Z nekaj truda lahko dokaj hitro, zapuščeno podstrešje, preuredite v prijetno in toplo sobo za svojega otroka.

Kakšne pa so prednosti sobe na podstrešju?

Svetloba

Dnevna svetloba in možnost zračenja sta pomembna dejavnika pri preureditvi ali izgradnji nove otroške sobe, saj otroku omogočata zdrav razvoj in ustrezne pogoje za delo. To najlažje omogočimo s strešnimi okni, ki jih lahko razporedimo po želji. Če ste v dvomih, katero okno izbrati, lahko najdete uporabne nasvete na naši spletni strani. Da vas med nevihtami ne bo skrbelo, če so otroci zaprli strešno okno, vam priporočamo strešna okna VELUX INTEGRA®

So odlična izbira za otroške sobe, saj jih preprosto zapirate in odpirate z brezičnim daljinskim stikalom, prav tako pa senzorza dež, v primeru dežja, okna zapre samodejno.

 

Naj prostor diha

Poleg zračenja pa je zračnost prosotra tista, ki je značilna za mansarde.   To je mogoče doseči, ob dobro premišljeni postavitvi  prostorov brez pregrajevanja. Mansarde imajo svojo značilno obliko in ravno zato moramo biti pri opremljanju še toliko bolj premišljeni in kreativni. S pravim tlorisom boste lahko ustvarili prijetne in funkcionalne prostore, preveč predelnih sten pa lahko prostore utesni.

Izbira barve

Za mansardno sobo je zelo pomembna izbira barve. Priporočamo, da izbirate med nežnimi, toplimi in svetlimi barvami, saj prostor naredijo lažji, med drugim pa ga tudi optično povečajo.

Zagotovo ne boste zgrešili, če boste večino sten obarvali v belo in izbrali le eno, ki jo obarvajte po željah otroka. Soba tako ne bo izgledala monotona, zaradi naravne svetlobe pa bo tudi svetlejša.. Dodate lahko tudi tapete, stenske ilustracije…Možnosti je neskončno, zato vam predlagamo, da se preprosto prepustite domišljiji.

V bolj zračni in svetlejši sobi se bo povečala produktivnost otroka, saj bo tako igra kot učenje bolj prijetno.