Zakaj je domača pisarna v mansardi pametna odločitev

Maja 2019, je po podatkih TUC (Trades Union Congress) od doma delalo kar 27% več ljudi kot pred desetimi leti, sedaj pa je zaradi trenutne situacije ta številka zagotovo še veliko višja. Če tudi vi delate od doma, je morda čas, da si doma uredite prijetno, svetlo in zračno domačo pisarno. Idealen prostor za domačo pisarno plahko najdete prav v najvišjem delu vaše hiše. Mansarda vam omogoča vse pogoje, ki jih potrebujete in vam zaradi odmaknjenosti od spodnjih prostorov zagotavlja mirno delovno okolje.

Svetloba in izolacija

Poleg same razporeditve prostora in opreme, sta najpomembnejša ustrezna svetloba in kakovostna toplotna izolacija, saj gre za najbolj izpostavljen del objekta.

Prav v mansardo lahko vnesemo največ naravne svetlobe, ki je za kakovostno delo zelo pomemben dejavnik. Kot najbolj ustrezno rešitev vam priporočamo klasična strešna okna, saj za svojo ceno ponujajo veliko in so zelo praktična.

Prednost klasičnih strešnih oken podjetja VELUX je tudi priročno upravljanje, saj lahko okno odpremo tudi če je pod oknom pohištvo Zgornja prezračevalna loputa pa nam omogoča zračenje prostora tudi pri vodotesno zaprtem oknu. . Če imate možnost, strešna okna vgradite tako, da vam bodo omogočala razgled in pogled na okolico, medtem ko sedimo za svojo pisalno mizo.

Več prostora v vaši pisarni lahko ustvarite s strešnim balkonom VELUX CABRIO, ki bo zagotovo pripomogel k sprostitvi med delom. Strešni balkon se odpre v nekaj sekundah in vaši podstrešni pisarni da obilo zraka, sonca in čudovit razgled.

Poleg naravne svetlobe, je zelo pomembna primerna izolacija podstrešja, saj boste le tako ohranjali ustrezno temperaturo prostora in tudi privarčevali z energijo. Konstrukcija mora biti kljub izolaciji dobro prezračevana, zato je izvedba izolacije enako pomembna kot izbira pravih materialov. Ena od najbolj pogostih izbir je steklena volna – naraven, visoko paropropusten material, ki omogoča »dihanje« ter s tem preprečuje nastanek vlage in plesni.

Nekaj napotkov za udobno in zdravo pisarno:

  1. Naj vam bo všeč. Pri opremljanju domače pisarne nismo tako omejeni kot denimo v službi, zato si pisarno lahko uredimo po svojih željah.
  2. Poiščite primeren prostor. Pomembno je, da ju postavimo na mesto, kjer je veliko naravne svetlobe.
  3. Prilagodite jo svojemu delu. Delovne površine si prilagodite tako, da bodo ustrezale vašim potrebam v pisarni. Pisalna miza pa naj ne bo ne previsoka, ne prenizka, najboljša odločitev pa bo dvižna miza, ki si jo lahko po želji prilagodimo.
  4. Pomislite tudi na udobje. Predvsem je pomembno, da si izberemo kakovosten stol, na katerem nam bo, tudi po več urnemu sedenju, udobno.
  5. Izberite prave materiale in barve. Pri opremljanju bodite pozorni na material in barvo, da bo vaša pisarna prijeten in umirjen prostor, saj boste v njej najverjetneje preživeli kar nekaj časa. Za stene priporočamo izbiro lahkih materialov in svetlih barv.
  6. Umaknite motilce. No, pri opremljanju pa se velja izogniti nepotrebnim motečim elementom, ki vam bodo kradli pozornost in zmanjševali vašo produktivnost.