Triki za majhne mansardne kuhinje

Kuhinja v mansardi je lahko pravi arhitekturni izziv. Podstrešje namreč pred nas postavlja številne omejitve. Ne ustrašite se jih, raje preverite nekaj elegantnih trikov za ureditev majhnih kuhinj pod poševno streho. Tudi v majhni kuhinji lahko kuhate na veliko!

Izberite pravo osvetlitev

Najpomembnejši element v majhni kuhinji je svetloba, ki jo lahko preprosto pripeljete v prostor s strešnim oknom. Ne samo, da vam bo prihranilo denar za električno razsvetljavo, ampak je naravna svetloba tudi zdrava izbira za vaše oči.

Svetloba lahko majhen prostor povsem spremeni. Naj je bo v kuhinji čim več.

Ne pozabite na dovolj veliko delovno površino

Izberite širši pult, saj če boste zadovoljni s klasično »šestdesetico«, lahko še pred začetkom kuhanja računate na nekaj bušk. Priporočamo, da pult razširite v prostor toliko, da boste imeli nad glavo dovolj prostora, hkrati pa boste pridobili še veliko odlagalnega prostora. Poševnina strehe onemogoča montažo stenskih omaric, lahko pa se osredotočite le na nizke omarice ali si zagotovite odlagalne površine s pohištvom po meri. V vsakem primeru razmislite, koliko prostora za shranjevanje sploh potrebujete.

Varčno z napravami

Pomislite tudi na pravilno izbiro naprav. Kuhinjska napa lahko zavzame veliko prostora. Razmislite, ali bi lahko namestili ožjo napo ali jo vgradili tako, da vam bo nudila tudi prostor za odlaganje ali shranjevanje.

Prevladujejo naj svetle barve

V majhni mansardni kuhinji uporabite svetle barve. Tako bo prostor zažarel in bo optično deloval večji. Belo barvo lahko vedno dopolnjujete z najrazličnejšimi barvnimi dodatki. Če si vseeno želite barvito kuhinjo, izberite nežne pastelne tone.

Povežite kuhinjo in dnevno sobo

Preprost način za povečanje kuhinje je tudi odprt prostor, ki povezuje kuhinjo z dnevno sobo. Nekaj povezovalnih elementov kot so enake barve ali pohištvo bo oblikovalo večji, skladnejši ambient.